14 ožujka, 2024

IMC Priora u medijima kao predvodnik u suvremenoj medicini

FOTO: Saša Zinaja/NFOTO

Najutjecajniji hrvatski politički časopis Nacional prepoznao je Internacionalni Medicinski Centar Priora kao simbol vrhunskog medicinskog napretka.

Bolnica će imati kirurški sustav Da Vinci, vrhunsku tehnologiju koja omogućuje minimalno invazivne postupke s iznimnom preciznošću, smanjujući komplikacije i vrijeme oporavka. Na čelu ove najsuvremenije opremljene ustanove je dr. Milomir Ninković, svjetski poznati plastični kirurg koji je napustio prestižnu poziciju u Njemačkoj kako bi se vratio u Hrvatsku. U oblikovanju budućnosti Priore pridružuje mu se cijenjeni urolog, dr. Tomislav Kalem.

Ovaj projekt vrijedan 25 milijuna eura potvrda je zajedničke vizije dr. Ninkovića i poduzetnika Marka Pipunića o pružanju iznimne zdravstvene njege Hrvatskoj i regiji. Bolnica nudi usluge iz više specijalnosti, uključujući visoko specijaliziranu rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju, stomatologiju, internu medicinu i urologiju. IMC Priora ispunjava vitalnu prazninu, izvodeći složene rekonstrukcijske zahvate koji dosad nisu bili dostupni u Hrvatskoj. Pacijenti koji bi se inače morali liječili u inozemstvu sada mogu pronaći potrebnu skrb u zemlji, potencijalno kroz buduću suradnju s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

Osim medicinske stručnosti, IMC Priora naglašava gostoljubivo i sigurno okruženje. Ovaj fokus na dobrobit pacijenata proteže se od ljubaznosti osoblja do pažljivo dizajniranih objekata. Humanitarni ciljevi osnivača su jasni, uz mogućnost buduće suradnje s HZZO-om kako bi se osigurala dostupnost skrbi širem krugu pacijenata.

IMC Priora također se etablira kao međunarodna akademija za kiruršku obuku. S fokusom na edukaciju sljedeće generacije kirurga, bolnica će biti domaćin simpozija na kojima će sudjelovati neki od najboljih svjetskih medicinskih umova. Ova predanost dijeljenju znanja pozicionira bolnicu kao poveznicu inovacija na tom području.

Utjecaj bolnice mogao bi označiti početak bolje budućnosti za najbolje i najpametnije u Hrvatskoj, privlačeći mlade stručnjake poput Paule Skale, medicinske biokemičarke iz Zagreba. IMC Priora predstavlja nadu u zaustavljanje plime “odljeva mozgova” zbog koje su mnogi kvalificirani pojedinci napuštali Hrvatsku tražeći prilike drugdje. Nudeći okruženje svjetske klase i predanost napretku, bolnica služi kao žarišna točka za talentirane medicinske stručnjake koji žele izgraditi svoje karijere i napraviti značajnu razliku u svojoj zemlji.

Saznajte više

Skip to content