O kardiologiji

Kardiologija (grč. καρδίᾱ kardiā, „srce“ i –λογία –logia, „studija“) je grana interne medicine koja se bavi poremećajima srca i nekim od poremećaja krvnih žila. Kardiovaskularne bolesti (bolesti koje uključuju srce i krvne žile) spadaju u najčešće bolesti u svijetu i zauzimaju vodeće mjesto u uzrocima smrtnosti, a uključuju koronarnu bolest srca (angina pectoris, infarkt miokarda itd.), sindrom zatajivanja srca, aritmije, aterosklerozu, hipertenziju i hipertenzivnu bolest srca, bolesti srčanih zalistaka, prirođene srčane bolesti, tromboembolijske bolesti (kao što su plućna tromboembolija ili duboka venska tromboza), aneurizme, miokarditis, perikarditis, endokarditis, reumatske bolesti srca i druge. 

0j1a8761

Značajan broj bolesti srca i krvnih žila mogu se prevenirati, stoga je važno na vrijeme utjecati na faktore rizika za razvoj ovih bolesti poput povišenog krvnog tlaka, poremećaja razina masnoća u krvi (dislipidemije), šećernu bolest, pretilost, životne navike i dr., a bitno je pravovremeno prepoznati kardiovaskularne bolesti, adekvatno ih dijagnostički obraditi i optimalno liječiti, jer se samo na taj način mogu postići optimalni ishodi i najbolja prognoza. 

Naša kardiološka poliklinika pruža širi raspon dijagnostičkih postupaka, uz pregled koji obavlja specijalist kardiolog. 

Nudimo najsuvremenije tehnike pregleda i opcije liječenja, kao i visokokvalificirani tim. Napredno medicinsko znanje, predana skrb i individualni pristup temelj su svega što radimo. Pacijent i njegove potrebe – naš su prioritet. 

pulmologija
interijer-medicinskog-centra- PRIORA - Slavonija, Croatia
KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam upit

Skip to content