Kirurgija

Revolucija u području kirurgije - prvi integrirani program minimalno invazivne robotske kirurgije u Hrvatskoj.

Robotska kirurgija – Da Vinci Xi

Da Vinci Xi robot je najnapredniji sustav robotske kirurgije na svijetu i predstavlja referentni standard u modernoj, minimalno invazivnoj kirurgiji.

Tehnologija koja kombinira stručnost kirurga s preciznošću i spretnošću specijaliziranog robota. Kirurg – a ne “robot” – izvodi operaciju i u potpunosti kontrolira robotski sustav i kirurški zahvat.

Kirurg koji radi zahvat upravlja robotom koji svojim kracima replicira pokrete njegove ruke, ali s tehnologijom koja mu omogućuju da bolje vidi, intuitivno kontrolira instrumente i djeluje iz ergonomskog i udobnog položaja.

Minimalno invazivni zahvati

Sofisticirani Da Vinci Xi sustav omogućuje minimalno invazivne operacije i olakšava kirurzima pristup uskim anatomskim segmentima, specifičnim za urološku patologiju i područja koja su teško dostupna za klasične ili laparoskopske rezove.

Umjesto velikih rezova u trbuhu, dovoljne su male incizije od 5 do 12 mm za umetanje potrebnih instrumenata i kamere u pacijentovo tijelo.

Robot usavršava vještine kirurga i time eliminira rizik od ljudske pogreške. Kroz sustav vrhunskih robotskih instrumenata kirurzi dobivaju bolju kontrolu i stabilnost tijekom operacije te tako točno preciziraju mjesto intervencije, izbjegavajući kritična područja živčanog sustava.

Da Vinci - PRIORA

Preciznost i vizualizacija

Cjelokupni zahvat na monitoru prati medicinski tim, a anatomske strukture obrađuju se u trodimenzionalnom (3D) prikazu. Sigurnost, točnost i mogućnost povećanja slika 10 puta, osiguravaju preciznu navigaciju i vizualizaciju područja intervencije u stvarnom vremenu.

Krakovi robota imaju nevjerojatnu pokretljivost s rasponom kretanja do 540 stupnjeva i milimetarskom preciznošću, premašujući tako ograničenja ljudske ruke.

Intuitivno upravljanje i ergonomski dizajn opreme povećavaju točnost kretanja kirurških pokreta, te čine Da Vinci sustavom jedinstvenim u svojoj klasi.

Da VInci operater - kirurška robotika

Konzultacije

Kako biste odredili pravo vrijeme za operaciju, pozivamo vas da nas kontaktirate kako biste dogovorili svoj termin. Tijekom konzultacija imat ćete priliku detaljno razgovarati sa svojim liječnikom, podijeliti svoje nedoumice i dobiti odgovore na sva pitanja koja imate.

Naš tim će vas pažljivo voditi i pružiti vam sve potrebne informacije za pravilnu pripremu za zahvat. Bit ćemo s vama na svakom koraku, kako bismo vam pružili potrebnu medicinsku, emocionalnu i logističku podršku.

Da Vinci - Konzultacije

Prednosti robotske kirurgije

Upotrebom Da Vinci medicinskog robota postiže se visok standard kirurških intervencija, smanjujući rizik od komplikacija i postoperativne nelagode.

Osim što omogućuje izvanrednu preciznost, također predstavlja pionirski korak prema budućnosti kirurgije, unapređujući kvalitetu zdravstvene skrbi na globalnoj razini.

Za pacijente

preciznost

Povećana preciznost

manje-boli

Brži oporavak

smanjen-rizik

Smanjenje rizika od komplikacija i infekcija

icons-priora-light-03

Manje postoperativnih bolova

Skraćen boravak u bolnici

Skraćen boravak u bolnici

brzi-oporavak

Brži povratak svakodnevnim aktivnostima

manje-vidljivih-oziljaka

Manje vidljivih ožiljaka

icons-priora-light-08

Manji rezovi smanjuju rizik od prekomjernog krvarenja

Skip to content