mr.sc. Tomislav Kalem, dr.med., specijalist urologije

Ravnatelj

Voditelj Odjela urologije

Hrvatsko-njemački državljanin rođen 1962. godine u Doboju, BiH, dr. Kalem ima zaista impresivno profesionalno medicinsko putovanje. Njegova bogata karijera odražava duboko ukorijenjenu stručnost i temeljitu predanost području urologije.

Biografija:

mr.sc. Tomislav Kalem, dr. med., diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Medicinski studij završio je u Osijeku 1987. godine, a magisterij je stekao 1994. godine na istom fakultetu.

Nakon završetka studija, posvetio se specijalizaciji iz urologije, koju je započeo u Osijeku 1991. godine i uspješno završio 1998. godine u Frankfurtu. Tijekom stručnog usavršavanja, obavio je specijalistički staž u renomiranim medicinskim institucijama poput Berna, Berlina, Karlsruhea i Fulde, stječući tako značajno iskustvo u području urologije.

Nakon položenog specijalističkog ispita, preuzeo je funkciju voditelja odjela u Klinici za urologiju i pedijatrijsku urologiju u Fuldi. Dalje je napredovao postavši zamjenik voditelja iste klinike, funkciju koju je obnašao do 2005. godine. Od 2005. godine, dr. Kalem vodi vlastitu privatnu praksu i predstavlja voditelja privatnog odjela u bolnici Lauterbach, pružajući dosljedno najvišu kvalitetu medicinske skrbi svojim pacijentima. Ovu je poziciju obnašao do kraja 2023. godine, nakon čega je imenovan za direktora International Medical Center Priora.

Skip to content