• Home
  • Novosti
  • Internacionalni medicinski centar Priora je započeo svoju internacionalnu priču

21 svibnja, 2024

Internacionalni medicinski centar Priora je započeo svoju internacionalnu priču

Medicinski tim Internacionalnog medicinskog centra Priora, na čelu s prof. Ninkovićem, posvetio se svojem pozivu – liječenju i pružanju potrebne medicinske skrbi.

Pacijent je uvijek naš prioritet. Kako bismo osigurali najvišu razinu operativne izvedbe, pozvali smo svjetski priznate stručnjake iz područja kirurgije šake i mikrokirurgije da surađuju s našim voditeljem odjela plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije te kirurgije šake, prof. Ninkovićem, kao suradnici i konzultanti u ovom zahvatu.

Zahvaljujući prof. Ninkovićevom bogatom internacionalnom iskustvu, poznanstvima i prijateljstvima, u našem centru su nam u posjet došli dr. Heinz Buerger i dr. Dietmar Hager iz Austrije.

Dr. Heinz Buerger je kirurg traumatologije i opće kirurgije te subspecijalist kirurgije šake i mikrokirurgije iz Klagenfurta, Austrija. Poznat je po unaprjeđenju metode liječenja prijeloma malih kostiju ručnog zgloba putem mikrokirurškog prijenosa koštanih struktura. Ova inovativna tehnika uključuje zamjenu oštećenih dijelova malih kostiju ruke, poput scafoidne kosti i lunatum, s malim vaskulariziranim koštanim fragmentima iz natkoljenične kosti. Dr. Buerger već godinama promovira primjenu ove metode koja ga je ujedino učinila vodećim mikrokirurgom u svijetu za tretman osteonekroze malih kostiju šake. Obavio je više od 1250 ovakvih operacija. Prof. Ninković je u nekoliko navrata operirao zajedno s dr. Buergerom u Münchenu te ga je pozvao da zajedno operiraju jednog mladog pacijenta iz Sarajeva koji ima osteonekrozu scafoidne kosti lijeve šake.

Dr. Dietmar Hager – je rođen u godini kada su ljudi prvi put poletjeli na Mjesec i sigurno se vratili. Od mladosti, Dietmara su fascinirale dvije glavne teme: zvijezde i zdravlje.

Dietmarova strast za medicinu potaknula ga je da studira medicinu u Beču i specijalizira se za traumatološku kirurgiju u AKH Linzu. Uvijek je bio zainteresiran za različite pristupe liječenju šake, pa je uspostavio suradnju s medicinskim stručnjacima u Italiji, Njemačkoj, Škotskoj i SAD-u, te učio pod mentorstvom prof. Lennyja Bodella na Mayo klinici Phoenix.  Osim kirurškog rada, prioritizirao je znanost i predavanja, pa je s kolegama osnovao MAZ, centar za mikrokiruršku obuku i istraživanje. Trenutačno samostalno radi u svojoj ordinaciji, obavljajući skoro 350 operacija šake godišnje te pruža stručno mišljenje sudovima kao medicinski vještak. Njegova specijalnost je endoprotetika šake, s fokusom na zglobu i sedlastom zglobu palca. Kroz “manje invazivni pristup” razvio je tehniku “Remotion” proteze kojom je spasio brojne zglobove, čime je očuvao pokretljivost i smanjio bol. Dr. Hager je jedan od najiskusnijih kirurga u ovoj tehnici.

No medicina nije jedina ljubav u životu ovog renominiranog kirurga. Kao član Kraljevskog astronomskog društva, ambasador ESO outreach programa i suradnih NASA-e, Dietmar već više od 25 godina održava predavanja o astronomiji i astrofotografiji. U svoje slobodno vrijeme, Dr. Hager je strastveni sportaš i pilot. Dugi niz godina trenirao je za triatlon i posvećuje veliku pažnju svojoj prehrani. U tom pogledu, također pomaže svojim pacijentima na temelju vlastitih iskustava.

Bilo je iznimno zadovoljstvo imati dr. Buergera i dr. Dietmara Hagera iz Linza, Austrija, koji su došli u Osijek kako bi sudjelovali u operaciji pacijenta iz Sarajeva. Ova dva svjetski poznata kirurga će se pridružiti kao vanjski suradnici našoj IMC Priori. Ponosni smo što smo proširili naš kirurški tim s dvoje svjetskih lidera u kirurgiji šake.

Skip to content