Dr. med. (TU München) Mirko Dozan, dr. med.

Licencirani specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije

Doktor Mirko Dozan je hrvatski državljanin, rođen 1988. godine u Livnu. Odrastao je i studirao u Zagrebu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Uspješno je završio specijalizaciju iz plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije na renomiranoj Klinici Rechts der Isar u Münchenu. Dr. Dozan je ekspert na području kirurškog oblikovanja tijela i kirurške terapije lipedema.

Biografija:

Dr. Dozan je ekspert na području kirurškog oblikovanja tijela i kirurške terapije lipedema. Svojom velikom empatijom, humanošću, iskustvom i ekspertizom, Dr. Dozan je pomogao brojnim pacijentima u ostvarenju želja i poboljšanju kvalitete života.

Nakon završetka studija na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Dr. Dozan nastavlja svoje specijalističko usavršavanje u Njemačkoj. Završava specijalizaciju iz plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije na poznatoj Sveučilišnoj klinici Tehničkog sveučilišta u Münchenu. Tijekom specijalizacije aktivno sudjeluje u znanstvenom radu te 2019. godine brani doktorsku disertaciju iz područja plastične kirurgije na istom sveučilištu.

Tijekom studija u Zagrebu, primio je Rektorovu nagradu za znanstveni rad, Posebnu rektorovu nagradu te Dekanovu nagradu za najboljeg studenta šestogodišnjeg studija. Dr. Dozan od ranih školskih dana gaji strast prema medicini i plastičnoj kirurgiji te je ostvario svoj san pridruživši se timu Profesora Ninkovića, koji mu je od samih početaka uzor u radu.

Nakon završetka rada u Sveučilišnoj bolnici u Münchenu, nastavlja svoju stručnu karijeru u specijaliziranoj ordinaciji za kirurško liječenje lipedema i oblikovanje tijela, gdje kroz brojne izvedene operacije stječe prepoznato ime, posebno u području lipedema, bolesti koja nije dovoljno poznata na našim područjima.

Postignuća:

Dr. Dozan redovito sudjeluje na međunarodnim kongresima i seminarima u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji i Hrvatskoj te neprestano unaprjeđuje svoje znanje i vještine. Član je stručnih organizacija poput Njemačkog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju (DGPRÄC) u Berlinu, Radne skupine njemačkog govornog područja za mikrokirurgiju (DAM) u Baselu te Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju (HDPREK) u Zagrebu.

Skip to content