• Home
  • Novosti
  • Da Vinci Xi i Mona Lisa Dx Biobot – Revolucija u području kirurgije stigla je u Internacionalni Medicinski Centar Priora

29 travnja, 2024

Da Vinci Xi i Mona Lisa Dx Biobot – Revolucija u području kirurgije stigla je u Internacionalni Medicinski Centar Priora

IMC Priora predvodi inovacije u liječenju raka prostate u Hrvatskoj, implementirajući najnaprednije tehnologije kako bi unaprijedila kvalitetu zdravstvene skrbi.

Rak prostate predstavlja značajan izazov za zdravlje, s visokom incidencijom kako u Europskoj uniji tako i u Hrvatskoj. IMC Priora se pridružuje u borbi protiv raka prostate s implementacijom najsuvremenije tehnologije poput kirurškog robota Da Vinci Xi i biopsijskog robota Mona Lisa Dx. Njihova integracija označava ključan korak prema značajnom napretku u liječenju pacijenata.

International Medical Centar Priora prvi u Hrvatskoj uvodi najnovije svjetske metode ranog otkrivanja i liječenja raka prostate. Pod vodstvom cijenjenog mr.sc. Tomislava Kalema, dr.med., koji je poznat po svojem ekstenzivnom iskustvu iz Njemačke i obnaša funkciju ravnatelja i voditelja odjela urologije, IMC Priora se ističe kao pionir u implementaciji najmodernijih svjetskih metoda u kirurškoj robotici.

Korištenje ovih naprednih tehnologija omogućuje kirurzima znatno veću preciznost i kontrolu tijekom zahvata, a pacijentima osigurava manje invazivan zahvat, lakši i brži oporavak te minimalizira mogućnost infekcija i komplikacija.

Precizna dijagnoza je temelj individualnog pristupa liječenja svakog pacijenta.

Fuzijska biopsija uz pomoć robota Mona Lisa otvara novo poglavlje precizne dijagnostike – ključni aspekt rane intervencije. Detaljno planiranje ima važnu ulogu u svakoj terapiji, a pažljiva anamneza i ispravna dijagnoza temelj su individualnog koncepta daljnjeg postupanja.

Dijagnosticirani rak prostate je operabilni tumor, a zahvat koji se izvodi uz pomoć kirurške robotike Da Vinci Xi osigurava kirurzima neusporedivu preciznost i kontrolu tijekom operacije, čime se smanjuje vjerojatnost komplikacije i osigurava brži i manje bolan oporavak pacijenta.

U IMC Priora, operacije koje koriste robotski kirurški sustav Da Vinci Xi provodit će se pod stalnim vodstvom i mentorstvom poznatih stručnjaka iz Münchena, posebno dr. med. Georga Schoena.

Dr. Schoen, visoko cijenjeni specijalist urologije s bogatim akademskim i profesionalnim iskustvom, koji je proveo preko 5.000 operacija koristeći robotski kirurški sustav Da Vinci, nadgledat će obuku novog osoblja i budućih operatera, uključujući dr. Tomislava Kalema.

 Ove napredne alate koriste medicinski stručnjaci radi optimizacije rezultata liječenja, ističući našu posvećenost izvrsnosti u skrbi za pacijente i medicinskoj inovaciji.

Skip to content